Automatkarbiner med ”Jesus-sikte”

01 mars 2010

Nyheter, Utrikes

”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”

Inte många som läst Johannesevangeliet har väl förknippat dessa ord om livets ljus med dödligt effektiva kikarsikten till automatkarbiner. Men det är i alla fall så den amerikanska krigsmaterieltillverkaren Trijicon förstått saken. En del av deras högteknologiskt upplysta sikten har nämligen försetts med hänvisningar till denna och andra bibelverser som talar om ljus, allt enligt företagets djupt religiöse grundares vilja.
En del av soldaterna i Irak och Afghanistan har dock tyckt att dessa ”Jesus guns” som de kommit att kallas, med sina bibelreferenser, snarare än att välsigna krigslyckan riskerar att utsätta dem för fara. För att inte riskera sina Pentagonorder på 660 miljoner dollar har företaget därför skickat ut en korrigeringssats som skall avlägsna bibelverserna och göra vapnen säkrare. Åtminstone för dem som inte hamnar i siktet.

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.