Morales stolt över jämställd regering

16 februari 2010

Nyheter, Utrikes

För första gången någonsin har Bolivias regering lika många kvinnliga som manliga ministrar. President Evo Morales var stolt över sin andra regering som bildades för ett par veckor sedan.

Bolivia är nu Latinamerikas andra land med en regering med lika många kvinnor som män. Chile var det första att uppnå den statusen. Av tjugo regeringsmedlemmar är alltså tio kvinnor, och tre av dessa är aktivister för ursprungsfolken. Dessutom är det första gången någonsin som landets arbetsmarknadsminister är en kvinna, och Morales har särskilt uppmanat fackföreningarna att inte protestera mot denna utnämning, skriver nyhetsbyrån IPS.
Bolivias kvinnoorganisationer är glada över den nya regeringens sammansättning, men flera har redan börjat en kampanj för att uppnå jämställdhet även i regionala och kommunala politiska instanser, rapporterar IPS.
LH

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.