Massiv solidaritet med Opel Antwerpen

08 februari 2010

Nyheter, Utrikes

Det var regn och rusk utöver det vanliga skitvädret i Bryssel. Det hindrade inte cirka 30 000 arbetare från att sluta upp i fredagens demonstration i Bryssel. Polisen säger att det var 26 800 och de fackliga organisatörerna 35 000.

Solidariteten med arbetarna vid Opels nedläggningshotade fabrik i Antwerpen stod i centrum. Det officiella temat för den fackliga fronten var krav på försvar av jobben, respekt för de arbetande och social rättvisa.
Som vanligt när de fackliga organisationerna demonstrerar var det mycket färger och gott humör, smällare, ballonger och rökfacklor. Ölet brukar också flöda när belgare säger sin mening på gatorna, men i fredags var det sånt svinväder att varm choklad låg i topp.

Benny Åsman

,

About Benny Åsman

Gammal utopist som tror en bättre värld är möjlig.

View all posts by Benny Åsman

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.