Jan-Olov Carlsson, Umeå, på V-listan inför valet

01 februari 2010

Inrikes, Intervju, Nyheter

Jan-Olov Carlsson är medlem i Socialistiska partiet i Umeå och vice ordförande för metallklubben på Volvo Lastvagnar. Nu är han uppsatt på Vänsterpartiets lista för kommunfullmäktige i Umeå inför valet i år.

Hur gick det till?
Jag blev nominerad av enskilda vänsterpartister som uppenbarligen tycker att det är klokt av partiet att bredda sig vänsterut och inte bara högerut, och tycker att det är bra med en stark vänsterprofil i kommunfullmäktige.
Vänsterpartiet har sex mandat för tillfället, och jag är uppsatt på sjätte plats vilket betraktas som valbar plats.

Vad säger SP i Umeå om detta?
Vi har gjort bedömningen tillsammans, och har uppfattningen att det rör sig om ett seriöst och ärligt förslag för att stärka vänsterkrafterna. Vi ser det positivt, speciellt i ett läge när vi inte tror att vi kommer att ha möjlighet att ställa upp själva. Vi tycker att det är ett bra alternativ eftersom jag behåller min politiska självständighet.

Hur ser du på möjligheten att komma in i fullmäktige för egen del?
Eftersom jag har en lång politisk verksamhet i Umeå bakom mig, och en lång facklig verksamhet, ser jag det som värt att satsa på. Det är bra, med tanke på alla mina arbetskamrater och fackmedlemmar.
Jan-Olov Carlsson vill också påpeka att det inte handlar om ett samarbete mellan partierna, utan han ställer upp som enskild person.
Gunvor Karlström
gunvorinternationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.