Haitis oljeskuld till Venezuela avskriven

15 februari 2010

Nyheter, Utrikes

Venezuelas president Hugo Chávez meddelade nyligen att han tänker avskriva Haitis oljeskuld.

Det ingår i Albas planer för att hjälpa Haiti på fötter efter jordbävningen, skriver engelskspråkiga venezuelatidningen Latin American Herald Tribune. Utrikesministrarna inom Alba hade haft ett extramöte, och Chávez sa då:
– Haiti har ingen skuld till Venezuela. Det är tvärtom, Venezuela har en historisk skuld till denna nation, till detta folk som vi inte hyser medlidande med utan snarare beundran.
Alba har också beslutat om en bred plan med bland annat en donation på 20 miljoner dollar till Haitis vårdsektor. En fond ska också inrättas med minst 110 miljoner dollar ”till att börja med” enligt Chávez.
GK

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.