”Arbetstrött” eller ”långsam”?

01 februari 2010

Inrikes, Nyheter

Dags att sluta tycker Posten och Sandvik som har hittat nya metoder för avsked.
För “långsamma” för Posten. “Arbetströtta” köps ut av Sandvik. Två exempel på hur situationen ser ut på svensk arbetsmarknad i januari 2010.

Sex anställda på postterminalen sägs upp för att de är för långsamma.
På Sandvik vill företagsledningen köpa ut de arbetströtta.
Situationen på arbetsmarknaden blir allt mer grotesk.
På postterminalen har sex anställda som arbetat mellan 10 och 39 år på posten fått beskedet att de kommer att sägas upp. Anledningen är enligt arbetsgivaren att de är för ”långsamma”. För långsamma när det gäller ett moment, som är 15 procent av arbetstiden, i den arbetsuppgift som kallas videokodning och som innebär att när adressen på en försändelse inte kan läsas maskinellt så ska en anställd tolka vad som står och skriva in en kod.
– Vi mår jättedåligt alla sex. Jag vill helst inte gå till jobbet, säger Lars Hansson, som sägs upp efter 22 år på Posten, till www.sekotidningen.se
– Vi var för långsamma på kodningsprovet. Då får man 500 bilder som man ska knappa in koderna för på 20 minuter, därför får vi sparken. Men så snabbt går det aldrig när man gör det på riktigt, säger Lars Hansson
Kommentaren från Lars-Olof Engdahl som är ordförande för Sekos Postklubb i Umeå: ”Det är en jävligt tråkig historia, ett obehagligt trendbrott i Postens hantering av övertalighet.”
Han hoppas nu att arbetsgivarna tar sitt förnuft till fånga i de kommande centrala förhandlingarna och drar tillbaka uppsägningarna.
– Om inte så tar vi det här till arbetsdomstolen, och där är jag övertygad om att vi vinner, säger Lars-Olof Engdahl.

Stöd på Facebook
Dessutom har en Facebook-grupp startar som heter ”Skärpning Posten! Sparka inte trotjänarna” och vänder sig till anställda på Posten och alla andra som vill stödja de som blir uppsagda, och alla som kräver att Posten för en ansvarsfull politik. Seko har uttalat sitt stöd för gruppen och länken till gruppen är www.facebook.com
Och om man enligt arbetsgivaren är för ”långsam” för att arbeta på Posten så är man för ”arbetstrött” på Sandvik Tooling, med produktion i Sandviken och Gimo, uppger Arbetsbladet.
Totalt handlar det om 100 anställda som arbetsgivaren tycker brister i vad de kallar motivation eller prestation. De ska, som en del av ett så kallat åtgärdsprogram för att undvika uppsägningar, köpas ut av företaget.
Arbetarbladet uppger att i Sandviken ska de så kallat arbetströtta få ett samtal från sina arbetsledare ”om att det är dags att gå skilda vägar”.
– Vi vet att det finns personer som inte är särskilt motiverade, de som inte gillar jobbet och de som ligger lågt i sitt presterande trots uppmaningar om förbättringar, säger Anders Wallin, informationsdirektör på Sandvik.

Kjell Pettersson
kjell@internationalen.se

Это позволит более удачные стратегии. Наборы символов также особо качественные приложения с известными первопроходцами, такими как легендарный Колумб или Марко Поло. На страницах каталога есть также наблюдать за их картинкам и артефакт. Они спрятаны сотни лет назад, но также много слотов, где надо собирать фрукты, но также . Avtomaty-Besplatno Вы можете узнать цены разных играх цены разных играх цены фруктов могут отличаться. Некоторые развлечения связаны с трехмерной графикой. Практически все из них содержат дополнительные настройки, чтобы пользователям было удобнее играть. Для управления используются кнопки. Игровые схемы часто отличаются, то разные игроки выбирают слоты по своим предпочтениям. Каталог довольно большой и названиям. Многих .

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.