Kontaktade facket – fick sparken

25 januari 2010

Nyheter, Stockholm

Han kontaktade facket på Ica för att få hjälp med vissa ärenden. Efter det fick han sparken. Fackklubben hävdar nu att ICA gjort sig skyldigt till föreningsrättskränkning.

Ica i Kallhäll har en bemanningspool. I den ingår omkring 50 visstidsanställda. Eren Erdal var en av dem som arbetade vid högsäsong och för att täcka upp frånvaro. Efter sista november fick han inte vara kvar längre trots att han tidigare ombetts komma in med önskemål om schema för december, uppger www.handelsnytt.se
Eren Erdal uppger att han som förklaring till varför han sparkades fick besked om att det inte längre fanns något behov av personal.
Facklubben vid ICA i Kallhäll har en annan uppfattning och hävdar att det var för att Eren Erdal kontaktade facket för att få hjälp med vissa ärenden som han inte fick vara kvar på arbetsplatsen.
– Det är svårt att få uppgifter om det bara är Eren i poolen som fått sin anställning avslutad, men som jag förstått det finns det ingen mer. De har till och med anställt folk efter. Så att det inte finns behov stämmer inte. Det är ofattbart hur de behandlat honom, säger fackklubbens ordförande Jonathan Clarke.
Handelsklubben ser ICA:s agerande som föreningsrättskränkning och ska inleda förhandlingar med företaget.

, , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.