Evo Morales gillar Avatar

25 januari 2010

Film, Kultur

Storfilmen Avatar, som visas i både vanligt och 3D format, har fått oväntad uppmärksamhet. Bolivias president Evo Morales öser beröm över filmen för dess budskap att naturen måste räddas från exploatering, rapporterar Huffington Post. Enligt sajten har Morales sagt att han identifierar sig med filmens ”djupa uttryck för motstånd mot kapitalism och kampen för att försvara naturen”.

Att Morales valde att se Avatar under sitt tredje biobesök någonsin borde ge en fjäder i hatten till regissören James Cameron. Däremot är Vatikanen kritisk, skriver samma källa. Vatikanens tidning och radiostation kritiserar filmen för att uppmana till dyrkan av naturen istället för en gud, och menar också att den är simplistisk och sentimental – även om fotot är ”förvånande” och ”enastående”.

LH

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.