Många saknar bostad – nu har Moderaterna hittat lösningen!

07 december 2009

Kommentar, Nyheter

Vad som stort sker, sker i tysthet. Det kan man lugnt konstatera efter att ha läst en liten artikel i www.sktftidningen.se
Först en liten bakgrund innan vi kommer till pudelns kärna.

I Stockholm lär andelen hemlösa uppgå till 3 081. Siffran är en uppskattning eftersom ingen vet exakt hur stort antalet är.
Detta problem är inget nytt. Däremot ett växande problem i och med att den borgerliga regeringen och deras kollegor har dragit igång en köttkvarn där arbetslösa och sjuka ska malas sönder och samman.
I åratal har politiker, oavsett tillhörighet, stött och blött frågan om de bostadslösa.
Men nu äntligen i tolfte timman tycks lösningen på dessa ytterst utsatta människors situation har kommit.
För i www.sktftidningen.se står att läsa – och håll i er nu – ”En egen bostad snabbt kan vara lösningen på hemlösas problem”. Stockholms stad vill ”pröva en ny modell för att bekämpa hemlösheten”, skriver tidningen.
Men bockar och tackar. Vilket genidrag av Stockholms socialborgarråd Ulf Kristersson. Hur i h-vete har han kommit fram till detta?
Nu kläs denna minst sagt uppseendeväckande, för att inte säga revolutionära, insikt in det moderna fikonspråket i något som kallas Housing first, och utgår från det häpnadsväckande påståendet att de hemlösas problem ”både är sociala och bostadsmässiga”.

Utan att gå händelserna i förväg, men om ett par år kanske något politiskt ljushuvud kommer på att de arbetslösa behöver ett arbete, de sjuka behöver bli friska…

Kjell Pettersson
kjell@internationalen.se

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.