”Heltid sparar miljoner”

23 november 2009

Inrikes, Nyheter

Rätt till heltid har sparat miljoner till Nynäshamns kommun.
– Flera röd-gröna kommuner borde göra likadant.
Det säger Kommunals ordförande Ylva Thörn efter att kommunen nu utvärderat ett projekt som pågått i flera år i Nynäshamn.

Kostnaderna för övertid och mertid har halverats. Sjukfrånvaron har minskat. Arbetskraftskostnaderna har minskat kraftigt även med hänsyn till den löneökning som Kommunals fick under åren 2007 och 2008. För dessa två år handlar det om flera miljoner kronor. Målet att 90 procent ska ha önskad sysselsättningsgrad har nåtts. Det skriver www.ka.se under rubriken ”Nynäshamn sparar miljoner på heltid”.
Detta är en del av resultatet av ett projekt för mer heltid för de närmare 500 anställda inom äldre- och handikappomsorgen.
– Mest motstånd fanns det kanske hos cheferna i verksamheten som befarade att det skulle kosta mer pengar. Men nu finns det siffror på att tryggare jobb och högre sysselsättningsgrad också spar mer pengar åt kommunen. Det är det största och bästa som hänt här, säger Birgitta Alkvist, ordförande för Kommunal i Nynäshamn till www.ka.se

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.