Polska arbetare skrämdes bort från fackmöte

17 oktober 2009

Inrikesnotiser, Notiser

Ett femtiotal polska byggnadsarbetare vågade inte gå på ett fackmöte med Byggandsarbetareförbundet. Detta därför att de enligt Byggnads blev hotade av ledningen på det företag där de arbetade, Isotechnik.

Isotechnik är underentreprenör till byggbolaget Sitec i Stenungsund. För en dryg månad sedan skrev Byggnads på ett avtal med Isotechnik. Enligt avtalet skulle de anställda ha en lön på 168 kronor i timmen.

Så blev det inte. När Byggnads var ute och pratade med de polska arbetarna fick de uppgifter om att de tjänade ungefär hälften.

Byggnads kallade därfrö de 50 arbetarna till ett möte efter arbetstid. Ingen av arbetarna dök upp.

När Byggnads ringde upp arbteran fick de förklaringen.
– De blev hotade av ledningen på företaget. De som inte var nöjda med lönen och som gick på mötet kunde lika gärna åka hem, säger Mikolaj Kosieradzki som arbetar som tolk på Byggnads till Byggnadsarbetaren.

, , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.