Lagena backar från stämningen till AD

26 oktober 2009

Inrikes, Nyheter

Arbetsgivaren drar tillbaka stämningen mot Lagenaarbetarna. Detta besked kom från arbetsgivaren sent under tisdagskvällen.

Tisdagen 3 november skulle 76 Lagenaarbetare vid Systembolagets lager i Jordbro ställas inför Arbetsdomstolen. Stämda av arbetsgivaren för strejken i juni. Det sammanlagda bötesbeloppet för strejken i juni låg på 234 000 kronor.
Så blir det inte.
Sent under tisdagskvällen kom beskedet från Lagena att stämningsansökan dras tillbaka.
– Vi tror att detta kommer bli en viktig och positiv signal till alla medarbetare om att vi från företagets sida verkligen vill ha en nystart, säger Lagenas vd Per Öhagen till www.handelsenytt .se
Konstateras kan att solidaritetsarbetet för Lagenaarbetarna har varit omfattande. Omkring 110 000 kronor har samlats in till Lagenaarbetarnas stödfond, mängder av solidaritetsuttalanden har tagits, men framför allt Lagenaarbetarna har visat både på sammanhållning och att de är beredda att fortsätta kämpa för sina uppsagda arbetskamrater. Kanske var det dessa faktorer som fick arbetsgivarna att dra tillbaka stämningen.
Handelsklubbens ordförande vid Lagena, Oscar Andrén, säger i en första kommentar efter beskedet till www.handelsnytt.se att han tycker det är skönt att stämningen dras tillbaka men att han i övrigt är skeptiskt till vad en ”nystart innebär”.
– Vi har egentligen inte fått någonting från Lagena, förutom detta. Vi har fortfarande för mycket bemanningsföretag i vilket fall som helst. Framtida får utvisa hur nystarten kommer att bli, säger Oscar Andrén.

Kjell Pettersson
kjell@internationalen.se

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.