Demonstration mot nedskärningar och borgarpolitik

20 september 2009

Nyheter

När riksdagen öppnade den 15 september 2009 anordnade Septemberalliansen en stor demonstration i protest mot kapitalismens kris och högerpolitik i Sverige och EU.

Vi vägrar acceptera kapitalismens massarbetslöshet, attacker på arbetsrätten och kollektivavtalen, ökade klassklyftor och lönesänkningar, sociala nedrustning och privatiseringar, klimathot, rasism, deportation av flyktingar och krigspolitik.

I stället krävs gemensam och massiv kamp mot att krisens bördor läggs på arbetare, arbetslösa, sjuka, fattiga unga och gamla samt papperslösa. Ingen ska behöva gå utan arbete när vård, skola och omsorg måste rustas upp, bostäder måste byggas och hela samhället snarast måste befrias från koldioxidutsläpp och miljöförstörelse.

Septemberalliansen är ett nätverk av aktiva i lokala fack och andra sociala rörelser och föreningar. Vi uppmanar hela fackföreningsrörelsen att snarast samlas till en landsomfattande protestdag med lokala och regionala massprotester mot kapitalismens massarbetslöshet och den orättvisa krispolitiken.

Vi har inte råd att inte agera!

Demonstrationens 5 teman:

– För jobben, a-kassan och arbetsrätten
– För gemensam välfärd och rättvisa
– För klimatet och miljön
– För asylrätten och papper åt de papperslösa mot rasism och diskriminering
– För internationell solidaritet mot imperialism

http://septemberalliansen.wordpress.com/

, , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.