Stödgala för Iran i Göteborg

31 augusti 2009

Göteborg, Nyheter

GemrigalaUpp emot tvåhundra personer deltog förra söndagen på Götaplatsen i Göteborg vid en gala i solidaritet med kampen för demokratiska fri- och rättigheter i Iran.

Det var den relativt nybildade stödgruppen Gemri, Gemenskapen för mänskliga rättigheter i Iran, som anordnade talar- och artistgalan vilken också samordnades med liknande arrangemang i Stockholm och Malmö.

Ett antal artister och musikgrupper, flera av dem med egna rötter i Iran såsom NJOY och NSKO, uppträdde. Talade gjorde representanter för samtliga riksdagspartier samt Feministiskt initiativ och Piratpartiet.

– Vi är här för att visa vårt stöd för alla dem som just nu med livet som insats strider för demokratiska fri- och rättigheter i Iran mot regimens förtryck, sade Anna Johansson, socialdemokraternas ordförande i Göteborg. Marlene Svensson från Vänsterpartiet knöt an till samma tema och kritiserade också den svenska regeringen

– Regeringen kritiserade våldet men skickade samtidigt en ambassadör att närvara vid presidentinvigningen. En bojkott hade varit det enda rätta, sade hon 

Gemri-gruppen kommer nu att fortsätta sitt solidaritetsarbete för kampen i Iran i andra former framöver.

Tex och foto: Björn Rönnblad

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.