Regeringens misslyckande

19 augusti 2009

Nyheter, Politik

Arbetsförmedlingen behöver mer pengar för att, som de säger, ”upprätthålla personaltätheten”. För nu ökar arbetslösheten ökar hela tiden. Att konjunkturen sägs ha nått botten betyder inte att de arbetslösa har ett förbättrat läge. Nej folk får fortfarande sparken och de som slutat skolan har det svårt att hitta något jobb.

Många kommer att förbli arbetslösa länge, en del kommer aldrig tillbaka i jobb. A-kassan är usel och gör att folk blir fattiga. Kommunerna måste skära ner, fast det redan finns massor av uppgifter som inte blir utförda.

Regeringens oförmåga att göra något beror på att de tror att marknaden ska lösa alla problem. Men här ser man ju tydligt att det behövs ett aktivt statligt handlande.

Att bara upprätthålla personaltätheten duger inte.

SvD, DN,

, , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.