Laleh gav prispengar till Mixgården

24 augusti 2009

Göteborg, Nyheter

Sångerskan Laleh, som i förra veckan gav en konsert på Göteborgs kulturkalas, fick i samma vecka också Göteborgsstadsdelen Bergsjöns kulturpris för sina insatser.

Laleh bodde själv under några ungdomsår i förorten Hammarkullen, och hängde då rätt mycket på fritidsgården Mixgården. Hon har berättat hur betydelsefull gården var för henne under högstadieåren; på omslaget till sin första CD 2005 riktar hon ett speciellt tack till gårdens fritidsledare.
När hon nu fick kulturpriset, som är på 20 000 kronor, så berättade hon i sitt tacktal att hon skänker hälften av summan till Mixgården. ”Jag tycker ju att människor ska hjälpa varandra och har själv fått mycket stöd från fritidsgården”, sade Laleh som också uttryckte uppskattning över att ungdomarna på Mixgården med sin kamp lyckades förhindra nedskärningar i verksamheten tidigare i sommar. Andra halvan av prissumman skänker Laleh till ”Popkollo”, en sommarverksanhet för ungdomar byggd på musik.
På frågan om vad hon själv tyckte var bra med Mixgården och dess fritidsledare när hon var yngre blir Lalehs svar kort och tydligt:
– Dom fanns där.

Björn Rönnblad
intis@internationalen.se

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.