Chorizo med het sallad

04 augusti 2009

Kultur, Mat och dryck

Sallader är det svårt att få nog av, särskilt under
sommaren. Så vi fortsätter med en het sallad på vårt sommartema. Här har vi ett recept från recept.nu.

Chorizo med het sallad
Ca 4 portioner

4 st chorizokorvar
1 msk chimichurri
4 st tomater
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
bladsallad
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
Färsk oregano och persilja
baguette
salt och peppar


Gör så här:
Stek korvarna på låg värme, ca 10 minuter på varje sida. Tärna tomater och paprika. Riv salladen i mindre bitar, blanda ned oregano och persilja. Blanda en dressing av chimichurri, vinäger och olivolja. Skiva ned rödlök och vitlök, lägg dem i stekpannan med korvarna. När vitlöken har fått färg tar du upp löken. Blanda salladen med tomater, paprika och dressing. Skär upp korven och lägg den i salladen, toppa korven med lök. Servera med nygräddad baguette.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.