Valanalyser och kommentarer i Internationalen och Offensiv om ArbetarInitiativet

  ArbetarInitiativet lanserades på en konferens den 28 mars med deltagare från Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Partiet och oberoende fackligt aktiva m fl. Här är länkar till artiklar om EU-valet och ArbetarInitiativet från SP:s veckotidning Internationalen och RS veckotidning Offensiv:

  Stjärnsmäll för EU-projektet

  (Internationalen 12 juni)

  “En ny stjärnsmäll för den europeiska kapitalismens EU-projekt – åtminstone för dess anspråk på att representera en demokratisk välfärdsutveckling på socialliberal grund för några hundra miljoner EU-medborgare. Så kan en av slutsatserna efter förra helgens EU-val formuleras.”

  “Det nya antikapitalistiska valsamarbetet, ArbetarInitiativet kunde med ett par månaders kampanj inte nå någon nationell uppmärksamhet. Däremot gjordes viktiga erfarenheter av samarbete och gräsrotskampanj för ett öppet antikapitalistiskt alternativ i svensk politik. Den värdefulla erfarenheten kommer nu att utvärderas som ett led i uppbygget av en nödvändig gemensam europeisk rörelse mot kapitalismen.”

  Läs hela artikeln: http://www.internationalen.se/blog/?p=200

  ArbetarInitiativet: EU-valkampanjen gav mersmak

  (Offensiv 18 juni)

  “ArbetarInitiativets valkampanj var livlig och socialistisk. Den gav en liten vision av vad ett större kämpande arbetarparti skulle kunna uträtta.”

  “ArbetarInitiativet var nybildat med begränsade resurser. Vi hade nå­gra hundra valarbetare och var i stort sett bojkottade i media. Med dessa förutsättningar är valkampanjen strålande och resultatet godkänt.”

  Läs hela artikeln: http://offensiv.socialisterna.org/sv/855/analys/4431/

  NPA:s första deklaration efter valet

  Artikel ur Internationalen: http://rodamalmo.blogspot.com/2009_06_01_archive.html

  Växande tomrum till vänster

  Artikel ur Offensiv: http://offensiv.socialisterna.org/sv/854/ledare/4406/?tpl=118

  EU-valet – skriande brist på arbetaralternativ

  Artikel ur Offensiv: http://offensiv.socialisterna.org/sv/854/analys/4393/?tpl=118

  ArbetarInitiativet – ett politiskt verktyg i kampen

  Artikel ur Internationalen: http://www.internationalen.se/blog/?p=188

  På respektive hemsidor finns också information hur man prenumererar på tidningarna för den som vill fortsätta att följa med.

  Subscribe

  Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.