Två veckors övertids- och nyanställningsblockad i Göteborgs Hamn

16 juni 2009

Inrikes, Nyheter

Hamn4:ans styrelse i Göteborg varslade för en tid sen om två veckors övertids- och nyanställningsblockad i hamnen. Blixtarbete under vardagar mellan 07.00 och 16.00 omfattas inte av nyanställningsblockaden under konfliktveckorna. Blockaden är förlagd mellan måndagen den 15:e juni klockan 16.00 och söndagen den 28:e juni klockan 24.00.

Syftet med stridsåtgärden är att få till stånd en arbets- och förhandlingsordning inom Göteborgs Hamn där majoritetsfacket Svenska Hamnarbetarförbundet avd. 4 garanteras rätten att företräda sina över 600 medlemmar i förhandlingar som rör hamnarbetarnas anställningar och arbetsvillkor.

Blockaden trädde i kraft i går, måndagen den 15 juni 2009.

, , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.