Stöd Systembolagets lagerarbetare

12 juni 2009

Inrikes, Insändare, Nyheter

Systembolagets dotterbolag Lagena AB, som lagrar och distribuerar varor åt Systembolaget, har varslat 33 av sina anställda om uppsägning. Detta trots att det inte råder någon arbetsbrist; Systembolagets försäljning har ökat kraftigt i år.

Istället för fast anställda vill Lagena ta in personal från bemanningsföretag. Man vill alltså ersätta fast anställda med någorlunda anställningstrygghet och hyfsade arbetsvillkor med personal som i praktiken saknar rättigheter. Jobbar du för ett bemanningsföretag kan du inte klaga på dina arbetsvillkor eller bli sjuk; då riskerar du att inte bli uppringd nästa dag. Jobbar du inte tillräckligt snabbt gäller samma sak.

Handelsklubben på Lagena vägrar acceptera det här och man har redan genomfört flera protestmöten i Stockholm. De är beredda att kämpa för att få behålla sina jobb. Men de behöver vårt stöd.

Visa din solidaritet med Lagenaarbetarna genom att skriva under vår namninsamling (se hemsidan nedan), eller skicka ett stöduttalande till dem på lagerarbetare@gmail.com .

Läs mer om konflikten på http://lagerarbetare.wordpress.com/ Man kan också mejla direkt till VD:n på Lagena, Per Öhagen, per.ohagen@lagena.se.

Lagerarbetarnas Vänner i Göteborg

, ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.