Sommaren!

11 juni 2009

Mat och dryck

Sommarhettan har bevärdigat oss med en påhälsning. Och med den längtan efter att kyla ned sig… (Tills nästa köldvåg kommer, så klart!) Då passar det bra med recept på goda och nyttiga isglassar! Här från alltforforädrar.se, tasteline.com och http://svenska.yle.fi.

Glassdrink
2 dl frysta jordgubbar
2 dl frysta bananskivor
2 dl apelsinjuice

Gör så här: Mixa och rys. ”Ovanstående recept ser kanske inget vidare ut men tro mig, den som smakat glömmer aldrig! McDonald’s milkshakes kan slänga sig i väggen!” kommenterar receptgivaren.

Kaleidoscope Pops
Ca 6 portioner
5 dl färsk färgglad frukt i tärningar
5 dl äppeljuice
6 pappersmuggar (rymmer 1,75-2,5 dl)
6 glasspinnar (går att köpa i hobbyaffärer)

Gör så här: Fördela frukterna mellan muggarna. Fyll på med äppeljuice. Placera muggarna stående rakt upp i frysen. Frys tills innehållet är delvis fruset, ca 1 timme. Sätt i en glasspinne mitt i på varje glass. Frys tills det är alldeles fast. Ta bort muggarna.

Isglass i vuxen smak
Lämpligt antal bägare
Glasspinnar
Havtornssaft
Saft av blåbär och hallon

Gör så här: Tag färdig havtornssaft, söta upp saften till önskad sötma, men inte för mycket eftersom glassen då inte fryser. Häll det första lagret t ex i champagneglas av plast och frys in (tar ca 6 timmar). Borra hål och stick ned en lämplig glasspinne i hålet. Häll i den andra saften och frys in.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.