Lagena – solidaritetsaktioner i hela landet onsdagen 17 juni

17 juni 2009

Inrikes, Nyheter

Växande solidaritetsrörelse med de strejkande på Lagena

I dag onsdag kommer flygblad delas ut och pengar samlas in utanför systembolag i hela landet. Kiruna, Luleå, Skellefteå, Borlänge, Skövde, Göteborg, Örebro, Lund, Malmö, Gävle, Helsingborg är några orter där aktioner genomförs. Bakom detta står Lagena-arbetarnas vänner – en kampanj som samlar solidaritetsarbetet i samarbete med de strejkande handelsmedlemmarna på Lagena i Jordbro.

I Stockholm finns vi utanför Systembolagets huvudkontor i Kungsträdgården (Kungsträdgårdsgatan 14) från och med klockan 12.30. Men solidaritetsaktiviteterna kommer täcka stora delar av staden.

Under de två dagar som strejken pågått har vi funnits på plats och visat vårt stöd utanför Lagena i Jorbro. Redan har tusentals flygblad spridits och pengar strömmar ständigt in.

– Den stora viljan till solidaritet visar att problemen de anställda kämpar emot drabbar många. Någonstans måste motståndet mot arbetslöshet och osäkra anställningar börja, säger Martin Lööf från Lagena-arbetarnas Vänner.

– Det är skrämmande att se att stora polisuppbåd används mot arbetarna på Lagena. Att kämpa mot massuppsägningar borde vara en självklarhet inte ett brott, säger Martin Lööf från Lagena-arbetarnas Vänner.

Kontakt:
Martin Lööf
073-7040457
lagenasolidaritet@gmail.com

Erik Andersson
0730396942

Hemsida: http://lagenasolidaritet.wordpress.com/

Facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=23315954870&ref=ts#/group.php?gid=86341463615

, , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.