Kampen för Internationalen fortsätter!

08 juni 2009

Kampanj för INTIS

Så tog då insamlingen återigen ett rejält skutt uppåt efter en tid med lite mindre bidrag. Hela 7 450 kronor kom in denna vecka och vi gick över 130 000 kronorsgränsen och landade på 130 507,50 kronor. Stort tack till alla bidragsgivare! Hälsar insamlingsansvarig Anders Karlsson. Denna vecka skriver Björn Rönnblad, som den senaste tiden följt bland annat diskussionerna kring kärnkraften i Internationalen, om sin relation till tidningen.

Pg 678272-6
Märk talongen: ”Internationalen ska leva”

”Jag känner en samhörighet med Internationalen”
Låt mig erkänna direkt: mitt förhållande till Internationalen kan nog kallas hatkärlek. Jag blir inte sällan irriterad över att där står (i mitt tycke) fel saker eller saknas en massa. Men irritationen gror ur att jag bryr mig väldigt mycket om tidningen – det finns en samhörighet mellan oss.
Den politiska utgångspunkten hos tidningens ägare är en inspirationskälla jag inte hittat någon annanstans. Målet, ett samhälle med verklig underifråndemokrati, dit måste vi. Internationalen ska – som jag ser det – ge lärdomar, perspektiv och debatter till dem som deltar i olika breda rörelser och protester. När den är som bäst funkar det så.
Men för att tidningen fullt ut ska mäkta med detta finns ännu en del kvar att göra. Så allra mest gillar jag Internationalen för vad jag hoppas den ska bli. Och därför känns det viktigt och kul att försöka bidra med skrivande om sådant som jag har erfarenheter av, när jag vet att andra (förhoppningsvis allt fler) gör detsamma i sina frågor.

Björn Rönnblad

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.