Kampen för Internationalen forsätter

Relativ stiltje denna vecka, rapporterar insamlingsansvarige Anders Karlsson och hälsar: ”Emellertid har vi segat oss över 123 000 kronor och landar på 123 057,50 kronor.

Denna vecka hoppas vi dock att ni läsare i samband med löneutbetalning har några hundralappar kvar till Internationalen när räkningarna är betalda.”
Så här alldeles innan sommarledigheten bad vi Anders Karlsson att ge en uppdatering av hur insamlingen gått sedan starten i januari.
STÖD INTERNATIONALEN
Pg 678272-6
Märk talongen: ”Internationalen ska leva”

”Insamlingen går över förväntan”
Hur går det med insamlingen?
– Egentligen går det över förväntan när vi började i januari hoppades vi på 50 000 under våren, och nu ligger vi på över 123 000 kronor.

– Under de svåra månaderna, februari till april, innan nedskärningarna på tidningen hade fått effekt, lyckades vi med hjälp av insamlingen få en balans – det var den som gjorde att vi faktiskt kunde komma ut, och det utan att kvalitén gick ned.

Vad vill du säga till alla bidragsgivare?
– Att alla bidrag är ytterst välkomna, från enkronan till tusenlappen, efter förmåga.
– Och den här kampanjen har lett till större involvering och en känsla av tätare sammanhållning mellan oss som jobbar med tidningen, redaktionen, och läsarna.

Så allt har inte bara varit negativt?
– Nja, nöden är ju på sätt och vis uppfinningarnas moder, och när vi sattes under press så gjorde vi ju en del förändringar, som uppskattade.
– Ibland kan man under bilan uppbåda ett visst mått av kreativitet!

Hur fortsätter kampanjen?
– Den fortsätter året ut, och vi satsar på att nå 250 000 kronor.

Linn Hjort

,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.