Allt stöd till den kämpande Handelsklubben på Lagena

16 juni 2009

Insändare, Nyheter

På Systembolagets dotterbolag Lagena vill ledningen ersätta fast anställd personal med inhyrd personal från bemanningsföretag. Den lokala Handelsklubben vägrar att gå med på försämringarna och kämpar aktivt mot denna attack från företagsledningen. Varslen kommer trots att det inte finns någon arbetsbrist. Kampen på Lagena är en angelägenhet för hela arbetarrörelsen. Den rådande ekonomiska krisen utgör ett utmärkt svepskäl för att kunna avskeda arbetare och öka arbetstakten. Det är en utveckling som spär på ohälsa och sociala problem.

En seger för arbetarna på Lagena skulle visa att det går att kämpa emot när företagsledningar vill genomföra försämringar. Det skulle ge inspiration till andra arbetare i samma situation runtom i landet. Omvänt kan en förlust på Lagena ge andra arbetsgivare signalen att de kan genomföra samma sak.

Sektion Åkandes styrelse ställer oss bakom Handelsklubben på Lagenas krav:

–         Lagenas ledning ska dra tillbaka varslen
–         Begränsa andelen inhyrd personal på Lagena till max 10%
–         LO bör organisera kamp mot uppsägningar

Med hopp om en snabb seger,
Klubb SJ Trafik och Seko Stockholm

, , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.