Valfusk i Botkyrka

De ansvariga för en förtidsröstningslokal i Botkyrka har hävdat att de tänker slänga Piratpartiets valsedlar när de stänger, eftersom de inte tycker att de har något ansvar för dem. Daniel Nyström (pp) åker dit för att snacka allvar med dem.

Tyvärr är detta inte ett enstaka fall. Det har också rapporterats om en vallokal som helt vägrade ta emot Piratpartiets valsedlar, broschyrer som placerats ovanpå valsedlarna, och vallokaler som placerar “icke-etablerade” partiers valsedlar avskilt från de andra.

Detta är mot vallagen, och varje fall är ett misslyckande för demokratin.

Det som har drabbat Piratpartiet har förmodligen också drabbat andra småpartier som exempelvis ArbetarInitiativet.

Om ArbetarInitiativets valsedlar saknas i din vallokal kontakta Arbetarinitiativet: arbetarinitiativet@gmail.com eller Per-Åke Westerlund 073-7403954

, , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.