Våldsincident i Skärholmen har inget med NMR att göra

29 maj 2009

Inrikes, Nyheter

Det menar Nätverket mot Rasism i ett uttalande som man tagit med anledning av den våldsincident som inträffade mellan ett par folkpartister och en ung man i Skärholmen.

“I samband med Nätverket Mot Rasisms (NMR) torgmöte inträffade en incident där en folkpartistisk politiker hamnade i en konflikt med en ung man. Folkpartisten ska enligt DN ha mottagit ett slag efter att ha konfronterat mannen, som anklagas för att ha klottrat på Folkpartiets valaffischer. Denna nyhet ansågs ha ett så stort nyhetsvärde att det hamnade på DN:s förstasida. På flera bloggar tas incidenten upp som ett bevis på den antirasistiska vänsterrörelsens förkärlek för våldsamma metoder. I DN sammankopplas incidenten med det torgmöte som NMR organiserade samma dag.

Vi i NMR vill tydliggöra att incidenten inte skedde inom ramen för NMR:s arrangemang, vi tar således inget ansvar för det inträffade. Vår kamp mot högern består i ett tålmodigt och långsiktigt arbete för att bygga upp en massrörelse med förankring i förorternas bostadsområden, på arbetsplatser och i skolorna – inte i angrepp på folkpartistiska torgmötespolitiker.

/ Nätverket mot rasism

, , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.