Sista veckan inför valet – ArbetarInitiativet är alternativet

  Idag, söndag 31 maj, är det en vecka till EU-valet. Medan de retuscherade kandidaterna på riksdagspartiernas affischer oroas över opinionssiffror (läs: karriär och lön) är ArbetarInitiativets viktigaste uppgift att informera om ett det finns ett alternativ:

  ARBETARKANDIDATER är alternativet till priviligierade politiker och bonusar.

  STOPP FÖR AVSKED är alternativet till avsked och massarbetslöshet.

  Under den sista veckan inför EU-valet betonar ArbetarInitiativet:

  FÖRSTATLIGA BANKER OCH FORDONSINDUSTRI. Kapitalisterna har tydligt visat att de varken klarar hantera finanser eller fordonsindustrins framtid och klimatomställning.

  KAMP MOT RASISM OCH NAZISM. ArbetarInitiativet mobiliserar lördag den 6 juni  mot nazistmarscher och för asyl & amnesti för flyktingar.

  ArbetarInitiativet behöver valarbetare

  Den senaste veckan har vi fått nya valarbetare i Karlskrona, Karlshamn, Tibro, i Hälsingland, på Gotland och på ytterligare orter i Skåne. Vi har haft vårt första torgmöte i Norrköping och fått ut valsedlar i fyra till kommuner i Jämtlands län samt i Bollnäs, Ljusdal och Delsbo. Flygblad har delats ut på arbetsplatser inom bland annat LKAB och Volvo på flera orter.

  Men vi är fortfarande bojkottade av media. Bottennappet kom när tidningen Metro kom till vår protest i Kista, – mot nedskärningar i hemtjänsten – men i notis och bildtext inte skrev att det var ArbetarInitiativet som organiserade protesten.

  ArbetarInitiativet får bra gensvar där vi kommer ut. Men både nu under sista veckan och på valdagen måste vi själva se till att våra valsedlar kommer ut och att de sedan ligger kvar.

  Anmäl dig nu:

  arbetarinitiativet@gmail.com

  Subscribe

  Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.