Intervju med Elin Gauffin – kandidat i EU-valet

– ArbetarInitiativet kan inte ensamt resa det motstånd som behövs. Men vi kan till många tusen lansera en nödvändig politisk idé och samla krafter för fortsatt kamp.

ArbetarInitiativet är inget torrt valprojekt. Vi driver frågor hela tiden, samlar organisationer och enskilda i konkret försvar av jobb och välfärd. Genom att sätta sig kan arbetare förhindra nedläggning av fabriken, genom att hundratals människor omringar sjukhuset så kan det räddas. Agerar inte de pampstyrda fackföreningarna så får vi väl ta saken i egna händer.

– De senaste två åren har försvaret av allmännyttan varit min viktigaste kampanjfråga. Vi var precis nyinflyttade i Dalen (södra Stockholm) när det första brevet kom från en granne som ville ombilda till bostadsrätt. Ombildarna hade allt på sin sida; den politiska majoriteten, media, resurser, bankkapital, konsulter. Så jag, min partner och några till startade Sälj Inte Dalen som en motvikt. Första massmötet samlade 150 åhörare, idag organiserar vi över 250 boende i området.

Läs mer.

, , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.