Het lördag för ArbetarInitiativet i Stockholm

  – Det är då märkligt. När det är kris då socialiseras förlusterna. Då är det sjuksköterskan, dagispersonalen och industriarbetarna som ska betala. Men när det är högkonjunktur, då är vinsterna privatiserade och går till direktörerna och aktieägarna.

  Det sa Kjell Pettersson när ArbetarInitiativet höll torgmöte i högsommarvärmen i Stockholmsförorten Farsta på lördagen. Mötet var en av de många aktiviteter under dagen då ArbetarInitiativets budskap fördes ut på mängder av platser i Stockholmsområdet. På Liljeholmen talade Håkan Blomqvist och menade att det gamla Fattigsverige var på väg tillbaka till följd av arbetslöshet, utförsäkring och sociala nedskärningar.

  – Så ser följderna av den nyliberalism med privatiseringar och marknadstyranni som moderaterna här på torget föreslår ska fortsätta, sa Blomqvist med adress de moderata valarbetarna på platsen.

  – Vi i ArbetarInitiativet menar tvärtom att rövarkapitalismen måste avskaffas och att de många människornas behov ska sättas före den lilla elitens kortsiktiga vinstintressen.img_0626

  Håkan Blomqvist talade för ArbetarInitiativet vid Liljeholmen i Stockholm.

  ArbetarInitativets höll också sitt första torgmöte i Vällingby. Bilbo Göransson och Elin Gauffin höll appeller medan sex andra valarbetare delade ut material och pratade med förbipasserande.

  – Vi hade en banderoll med Skrota EU och höll appeller om välfärd plus  polemik mot KD och Moderaterna som också var på torget. Responsen var bland det bästa vi haft på nåt torg, berättar Bilbo Göransson.

  Gensvaret retade upp en liten grupp på tre nazister som försökte ställa till med bråk och när torgmötet var slut rev ner en valaffisch samt knuffade en valarbetarna.

  Torgmöten genomfördes också i Husby, Skärholmen, Kärrtorp och Jordbro. Vid Coop Forum i Haninge fick en grupp valarbetare också bra stöd när de delade ut material.

  – ArbetarInitativet organiserade i torsdags en protestaktion mot att de skär ner hemtjänstpersonalen i Kista från 46 till 26. Och på onsdag morgon var vi med i försöket att stoppa massutvisningen av flyktingar från förvaret i Märsta. ArbetarInitiativet vill se franska metoder i kampen, sa Per-Åke Westerlund i Skärholmen.

  Socialister genomförde också torgaktiviteter med agitation och flygbladsutdelning för ArbetarInitiativet i Sollentuna Centrum och Solna Centrum.

  – Det kom en tjej och lämnade tillbaka ett flygblad hon hade fått med orden ”men jag är för kapitalismen”, berättar Göran Kärrman  från Solna Centrum.

  – Ja, sa vi, det är du knappast ensam om, det är ju Sverigedemokraterna, sossarna, miljöpartiet och borgarna också. Men det är just här vi skiljer oss från de andra partierna.

  Det blev så tydligt att vi var en opposition mot alla de övriga valarbetarna som propagerade i Solna på lördagen.img_0640

  Även polisen nåddes av ArbetarInitiativets budskap i Stockholm. Här är det Dick Forslund i tagen.

  Även vid Sergelgatan i Stockholms City anordnade socialister informationsbord med agitation och flygbladsutdelning för ArbetarInitiativet medan ungsocialister deltog i appellmöte på närbelägna Sergels torg för antirasistiska mobiliseringen inför nationaldagen 6 juni.

  Subscribe

  Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.