Full fart i valkampanjen i Norrbotten

  34I Norrbotten är ArbetarInitiativets valkampanj i full gång. När gruvfacken den 13 maj hade medlemsmöten delade AI ut över 600 flygblad. I Kiruna, Gällivare och Pajala läggs valsedlar ut. Även i ett par byar runtomkring Korpilombolo delas AI:s flygblad och valsedlar ut. I Luleå kommun finns valsedlar på samtliga platser där man kan förtidsrösta.

  I Luleå har massflygblad delats ut till omkring 9 000 hushåll. AI har även knackat dörr de flesta kvällar, med mycket goda resultat. AI har valstuga på Storgatan i Luleå, där flygblad delats ut till förbipasserande.

  11I Luleå och Piteå (bilden ovan) har AI haft torgmöten, och på fredag är det torgmöte i Boden. Måndag 25 maj deltog AI i en protest när rasistiska Sverigedemokraterna hade torgmöte i Luleå och tisdag den 26 maj deltar man på ett seminarium om asylrätten, som Asylrörelsen i Norrbotten anordnar. Nästa vecka är vi inbjudna att delta i en debatt om EU-valet på gymnasiebyn i Luleå.

  I nuläget är över 20 personer anmälda till att på något sätt hjälpa till på valdagen den 7 juni.

  Subscribe

  Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.