Facklig solidaritet med Sydafrika

14 maj 2009

Notiser, Utrikesnotiser

Efter att en artikel i tidningen Råd och Rön uppmärksammat den svåra arbetssituationen för anställda på de vingårdar i Sydafrika som samarbetar med det svenska Systembolaget, har Systembolaget nu beslutat att skicka en delegation till landet för att undersöka saken.

Syndikalistiska facket DFSA uppmanar Systembolaget att prata direkt med arbetarna och hra viidarebefordrat en kontakt till den kvinnliga fackföreningen Sikhula Sonke.

– Vi har gett delegationen flera brev från Sikhula Sonke som uppmanar Systembolaget att träffa representanter för facket för att tala med dem. Nu får vi se om Systembolaget menar allvar med sin resa, säger Emil Boss från DFSA i ett pressmeddelande.

, , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.