Det är nog nu Wanja! ArbetarInitiativet står för facklig förnyelse

  Uttalande från ArbetarInitiativet 27 maj:

  10 000 Volvoarbetare har fått sparken från sina arbeten sedan september förra året.

  Nu kräver arbetsgivarna att de och alla andra LO-medlemmar ska avstå från löneökningar i nästa års avtalsrörelse. Arbetarklassen ska tvingas betala nyliberalismens sammanbrott, först genom att bli av med jobben, sedan tvingas avstå från löneökningar, sedan…

  Ungdomsarbetslösheten i Sverige är den näst högsta i Västeuropa. Till hösten beräknas omkring 30 procent mellan 18 och 24 år stå utan arbete.

  Inom den gemensamma sektorn går slåttermaskinen. Personal i hemtjänsten sägs upp, bibliotek i de mest utsatta förorterna stängs, sjukhuspersonal och lärare sägs upp över hela landet.

  I denna kris och när arbetarklassen, oavsett den arbetar i privat industri eller gemensam sektor, befinner sig i nödläge då är LO:s ordförande indragen i affär efter affär. Nu senast avslöjas det att hennes man arbetat på LO trots att han redan har en pension på 33 000 kronor i månaden. Istället för att mobilisera medlemmar till kamp tvingas 1,8 miljoner LO-medlemmar – som ytterst betalar Wanja Lundby-Wedins lön – se sin egen organisation solkas ner i skandaler.

  ArbetarInitiativet anser att det är nog nu Wanja! Hon måste för arbetarsveriges skull bort. Men det räcker inte. ArbetarInitiativet vill att fackföreningarna ska bli kämpande och demokratisk organisationer – i medlemmarnas händer. De som företräder arbetarna ska leva på samma villkor som medlemmarna.

  En röst på ArbetarInitiativet är en röst för en facklig förnyelse och att hela arbetarrörelsen ställs på fötter bakom parollen ”Vi vägrar betala deras kris”.

  arbetarinitiativet@gmail.com

  buy cheap term papers online

  Subscribe

  Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.