ArbetarInitiativets kandidater (9)

  Kandidat nr 28: Roger Engvall, sopåkare, Haninge

  mvc-006s– Jag heter Roger Engvall och arbetar som sophämtare i Stockholms län och jag är allmänt less på dagens giriga makthavare från höger till vänster. Att jag går med i ArbetarInitiativet beror delvis på arbetsgivarnas försök att flytta fram deras positioner och delvis på att jag anser att socialdemokratin bör ersättas med ett riktigt arbetarparti från gräsrötterna.

  – “Socialdemokratin” bör upplösa sig själv innan folket upplöser partiet. Det var länge sedan det partiet representerade arbetarna. Nu består partiet av trötta människor utan visioner (ej arbetare) som hela tiden minskar i antalet medlemmar/väljare. Sossarnas traditionella väljarkår slår bakut när sk “arbetare” som Wanja Lundby-Wedin roffar åt sig medans sjuksyrror och andra yrkesgrupper ska stå med mössan i hand och plocka upp småsmulorna. Ungdomen ratar partiet och det vet ledningen om, men dom säger det inte högt. Likadant med Vänsterpartiet som lyser med arbetarnas frånvaro än mer än sossarna.

  – Det här systemet är så genomkorrumperat att bara vi arbetare och gräsrötter kan förändra saker och ting genom att vi röstar fram ett riktigt arbetarinitiativ. Sverige och Europa är på väg mot en katastrof, ty systemet ruttnar innifrån och vi måste alla agera innan girigbukarna krossar hela Europa med finanskriser och sociala oroligheter som följd. FÖR EUROPAS ARBETARE I TIDEN!

  Kandidat nr 29: Virpi Palmunen, personlig assistent, Skarpnäck

  virpi-palmunen– Jag har varit medlem i Rättvisepartiet Socialisterna sedan 1997 och deltagit i många kampanjer.Jag har arbetat som personlig assistent snart 10 år, innan jobbade jag i hemtjänsten.
  – Mina erfarenheter kommer från att vara en kommunalanställd, ensamstående arbetarkvinna och  se alla orättvisor. Dessutom ser jag genom jobbet hur samhället sparar på de handikappade och sjuka. De trängs mot väggen när de kan inte vara nyttiga för samhället, deras förmåner tas bort och allt fler hjälpmedel ska bekostas av dem själva! Och tex. inom personlig assistans ska Försäkringskassan spara 3-4 miljarder. Det betyder att brukarnas timmar minskas så att de kan bli utan assistans helt eller delvis. Man tar inte hänsyn till de personliga behoven för att den handikappade kan leva så normalt liv som folk utan funktionshinder. En annan viktig fråga är personliga assistenternas dåliga anställningstrygghet. Det betyder korta uppsägningstider och fler och fler timanställningar både kommunalt och privat.Och låga löner förstås!
  – Miljöfrågorna intresserar mig också. Dagens system exploaterar miljön ohämmat. Man producerar massa varor och skapar nya behov och uppmuntrar människor att slösa naturresurser.Det är vi vanliga människor som lider av konsekvenserna av att de giriga kapitalisterna förstör vår miljö. Samtidigt sägs från olika håll att det inte är lönsamt att producera mat till människor över hela världen och därför förstörs mat i den rikare delen av världen.
  – Det här är några orsaker varför jag tycker att en socialistiskt värld är nödvändig. Att vi kan planera framtiden. Därför ställler jag upp som kandidat för ArberatInitiativet!

  Kandidat nr 34: Torvald Zakrisson, metallarbetare Saab, Linköping

  torvald-zakrisson– Är medlem i Socialistiska Partiet och har arbetat på Saab i Linköping i snart 28 år som plåtriktare, vilket innebär att man mer eller mindre handformar plåtarticklar till flygplan.
  – De fackliga frågorna ligger varmt om hjärtat och jag har arbetat fackligt större delen av min tid på Saab. För närvarande är jag gruppordförande på plåtverkstaden och sitter med i verkstadsklubbens styrelse och i kamratstöds styrelsen.
  Jag tror att folk i allmänhet är trötta på att se kapitalismens fula tryne sticka upp överallt, från försämringarna i trygghetssystemen till bonusdirektörernas miljardsvindel. Jag hoppas att ArbetarInitiativet blir ett alternativ för dem.

  Kandidat nr 36: Göran Kärrman, reparatör och miljöaktivist, Kista

  goran– Jag är 52 år och arbetar som reparatör för tunga anläggningsmaskiner. För mig är det absolut viktigaste att förmå vanliga arbetare att själva ta ansvar för arbetarrörelsens framtid, att ta makten i de egna fackliga organisationerna. Vanliga människor måste våga tro på sig själva och sin egen styrka och vägra att vara röstboskap åt de partier som bara förvaltar ett ruttet kapitalistiskt system.

  Subscribe

  Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.