ArbetarInitiativet flest aktiviteter i Stockholm

  I solsken och friska vindar lyckades ArbetarInitiativet idag troligen vara den valkandidatur med flest aktiviteter i Stockholm. Under hela åtta torgmöten kom vi ut till tusentals personer.

  dsc02194

  I Rinkeby deltog vi på Aktion med Deportations torgmöte.

  I Liljeholmen stod vi och talade i megafonen precis bredvid “Korvstationen”. Man skulle kunna tro att det kunde vara lite uttröttande men efter en timme bjöd korvgubben oss alla nio deltagare på kaffe, vilket triggade oss att fortsätta extra länge.
  Många som gick förbi påpekade att de inte märkt någonting alls av några partiers valkampanj. “Det här är verkligen intressant, mer av massprotester är vad som behövs” sa en kvinna som jobbade fackligt för Kommunal på ett av storsjukhusen. “Vem är det som talar?”, frågade en annan kvinna som halvsprang förbi. Kanske väntade hon sig svar i stil med “Jan, Fredrik eller Göran” men fick höra att det var Håkan (Blomqvist).

  – Ni kanske tror att fattigSverige hör till  historien. Men idag kastas människor ner i riktig fattigdom, i Sverige. Enligt Försäkringskassans nya larmrapport är folk så desperata att våld, hot och även hot om självmord har blivit vanligare. Detta är innan många av de riktigt stora varslen slagit om till öppen arbetslöshet, mycket värre blir det till hösten. I detta läge är det enda som regeringen i det här landet har att komma med mer av det recept som vi redan sett katastrofala följder av, nämligen mer avregleringar, marknadslösningar och nyliberalism, sa Håkan Blomqvist i en av sina apeller.

  Flera som kom förbi berättade om nedskärningar på den närliggande Blommensbergsskolan, kuratorn har tvingats sluta och det sparas på läromedel. Två elever anslöt sig till Elevkampanjen för att ta kamp emot skolnedskärningarna. ArbetarInitiativets budskap “Stödpaket till skolan och vården – Inte bankerna” fick mycket bra respons.

  I Skärholmen hade alla partier storsatsning – socialdemokraterna höll sporadiska appeller och tränade ovana flygbladsutdelare. Till och med folkpartiet var på plats med ballonger. För ArbetarInitiativet höll Lina Westerlund flera appeller om kampen för att rädda jobben. “LO-ekonomerna säger det behövs 80 miljarder för att rädda jobben i kommuner och landsting, men högeralliansen ger noll i år  och bara sju miljarder nästa år. Enbart de förlorade skatteintäkterna på grund av krisen är 28 miljarder.” Hon tog också upp kampen mot rasismen: “Rasistiska Sverigedemokraterna ställer upp i EU-valet. Igår i Göteborg och idag i Uddevalla har ArbetarInitativiet deltagit när SD buats ut. Det behövs verklig kamp mot rasismen, men istället ser vi hur högeralliansen följer sd i spåren i behandlingen av flyktingar.”

  Subscribe

  Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.