50 000 i facklig demonstration i Bryssel: “Vi ska inte betala krisen”

  I går sken solen i Bryssel trots den trista väderleken. Den Europeiska fackliga samorganisationen EFS organiserade sin andra protestdag i Bryssel. Den första hölls i Madrid den 14 maj, den andra i går den 15 maj i Bryssel och den tredje i dag i Berlin och Prag samtidigt. Det blev en total succé i Bryssel. Minst 50 000 personer marscherade fram på stadens huvudled mellan norra och södra järnvägsstationerna. I tre timmar drog den ändlösa demonstrationen fram under alla åskådares jubel. Stämningen var i topp.

  -Arbetarna ska inte betala kapitalismens kris , var det genomgående temat för dagen.

  -Utan vårt arbete är kapitalisternas profit noll, stod det att läsa på en av banderollerna som täckte hela boulevard Anspachs bredd. Fackföreningar från hela norra och delvis södra Europa var närvarande.

  För den svenska fackföreningsrörelsens del blev det tyvärr ännu en svart dag. Demonstrationen organiserades som sagt av EFS. Vem är president i EFS? Rätt gissat- Wanja Lundin Wedin. Vem deltog inte i demonstrationen? Rätt gissat- Wanja Lundin Wedin. Ännu en skammens dag för vårt försoffade LO. Inte ens när hela den europeiska fackföreningsrörelsen för en gångs skull rör på sig samtidigt orkar Wanja lyfta på häcken. Hon satt väl fast i en bolagsstyrelse med coola avskedare.

  Många fler bilder på bloggen Kildén & Åsman (se länk här till höger).

  Där rapporteras också om hög stämning på eftermötet om valet med vänsterlistan LCR-PSL:

  “LCR och PSL, de belgiska motstvarigheterna till Socialistiska Partiet och Rättvisepartiet Socialisterna, har ingått en valallians inför EU-valet.” Fler bilder från mötet finns på bloggen.

  Subscribe

  Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.