1 maj 2009 Stockholm – Socialistiska Partiet

07 maj 2009

Nyheter, Politik

Drygt 800 personer gick med ArbetarInitiativet i vänstertåget på 1 Maj i Stockholm. Närmare 4000 av ArbetarInitiativets massflygblad i fyrfärg delades ut.

httpv://www.youtube.com/watch?v=aKWV9_RQ0cg

Göteborg: Någonstans mellan 200 och 300 personer lyssnade på Erik Helgesson, hamnarbetare och Christer Lindsjö från IF Metall på Volvo Tuve när dessa två talade på Arbetarinitiativets/Socialistiska Partiets torgmöte på Järntorget i Göteborg. Utöver dessa två talade också Seroj Ghazarian och Anders Svensson.

En bit över 200 personer lyssnade på Göte Kilden, skrev Göteborgs Posten: “Han var inte nådig i sin kritik mot Olle Ludvigsson. Vad han ska säga på Götaplatsen behöver i inte spekulera i. Han brukar nämligen inte säga så mycket. EU-kandidaten Olle Ludvigsson röstade som fackets representant i AB Volvos styrelsen för den senaste aktieutdelningen på 4 miljarder kronor. Och nu är han på jakt efter en fet pension i Bryssel.” Även Kaan Özan och Stefan Berg talade på Arbetarinitiativets/Rättvisepartiets manifestation på Järntorget i Göteborg.

För information om deltagarantal i andra demonstrationer i Göteborg läs på den lokala sidan.

Läs också Anders Svenssons och Göte Kildéns rapporter från Göteborg.

Umeå: Kampen för jobben stod i centrum på Enad Vänstertåget i Umeå. Jan Hägglund, kandidat för ArbetarInitiativet i EU-valet och kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna, och Jan-Olof Carlsson, fackligt aktiv på Volvo och medlem i Socialistiska Partiet, var bland talarna. 500 gick med i demonstrationen, som var det största 1 maj-tåget i Umeå.

Malmö: ArbetarInitiativet gick med och delade flygblad i vänsterns tåg. Läs gärna Ronny Åkerbergs rapport.

Falun: Socialistiska partiet/Dalarna demonstrerade i Falun i ett tåg som för första gången samlade både LO/SAP och Samling Vänster. I den sistnämnda delen ingår Vänsterpartiet, Syndikalisterna, Palestinagrupperna och Socialistiska Partiet.

Det var ganska mycket folk, drygt 300 demonstranter. Ytterligare några satt eller stod i vårvärmen och lyssnade på appellerna innan avmarsch. Stefan Hedman höll ett jättebra tal på Samling Vänsters eftermöte, som representant för Socialistiska Partiet.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ijr1iovk04M

, , , , , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.