ArbetarInitiativets kandidater: Gunvor Karlström, journalist Internationalen, Bandhagen

28 april 2009

Nyheter

Kandidat nr 11: Gunvor Karlström, journalist Internationalen, Bandhagen

– Jag har varit medlem i Socialistiska partiet och dess föregångare sedan 1972. Under den tiden har jag arbetat på partiets veckotidning Internationalen i cirka 20 år.

– Det är en motsägelsefull och underlig tid vi lever vi, där det som kallas nyliberalism, den gamla vanliga kapitalismen i kubik, allt mer maktfullkomligt slukar världens resurser och suger upp allt mer av ekonomin i en vanvettsspiral. Där den just nu råkar in i en livsfarlig kris, livsfarlig för oss alla som inte har orsakat krisen. Och samtidigt blir motreaktionerna världen över allt starkare. I till exempel Latinamerika blåser det ofta vänstervindar i valen, i en tid när vänsterpolitik alldeles nyss dömdes ut som omodern och oduglig.

– Att vi i Sverige befinner oss inom EU:s gränser är ingenting de flesta tänker på dagligdags. Det borde vi göra. Många viktiga beslut har delegerats till EU-nivåer, många beslut fattas över våra huvuden, och får betydelse för oss i vår egen vardag, för våra fackliga rättigheter, för vår välfärd, våra löner, vårt klimat.

– Jag tror att ett val till EU-parlamentet är ett utmärkt tillfälle att få en bättre diskussion om vad som verkligen pågår i Bryssel, hur det påverkar oss och när vi ska sätta in motstötar.

Därför ställer jag upp för ArbetarInitiativet som talar klarspråk om EU som kapitalets projekt och har en plattform som säger ja till jobb och fred, nej till fattigdom och krig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.